Profilen

Njut av dagen

Fallgropar, vad är det ?

Har du lätt för att falla för sötsaker ?

Så fort jag känner mig osäker i livet, är jag ledsen, orolig eller har mycket runt omkring mig så faller jag för att äta något sött. Det sötsaker jag älskar är choklad så när jag är nedstämd blir det oftast en chokladkaka som dyker ner i min mage.

Här kommer ett tips:

Stanna till, backa och tänk efter ...

När du känner "sötsuget" eller är i behov utav att ta något sött tycker jag att du ska "stanna till, backa och tänka efter". Är det värt besväret att få i sig onödiga kcalorier som det faktiskt innebär när du stoppar i dig sötsakerna ?

Ta en frukt istället för godis när sötsuget kommer !

Försök också med att först ta ett glas vatten då sötsuget kommer. Det vinner du på i både kcalorier och för ditt blodsocker. Det är därför det är så viktigt att äta sina måltider regelbundet så att blodsockret balanseras under dagen mellan målen. Annars hamnar man lätt i sina "Fallgropar" och sötsuget kommer.

I dagens samhälle finns det tillgång till allt dygnet runt och vi äter allt oftare, mera mängd och onyttigare. Tänk till då och försök äta mat bara hemma och regelbundet. Tillaga gärna maten tillsammans hemma gemensamt och njut av den tillsammans samtidigt som du vet vad du stoppar i dig.

Ta väl hand om dig och må bra i det du gör och stoppar i dig.

 

Väl mött !

Profilhälsan

 

22 mar 2017


Design By Pixelunion
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)